Climbing my mountain

Kopi af 23. ÅkanderDet tørre græs svajede let hen over de ellers så nøgne klipper og bød den mørknende aftenhimmel døsigt velkommen. Nattens første stjerner var begyndt at vise deres blege skær, og det samme med den enorme måne. For så mange andre et smukt, betagende syn. For mig begyndelsen på mit værste mareridt.
Jeg stak foden endnu længere ind i det lille hulrum på klippevæggen og stønnede ved smerten i min knæ, der gav faretruende efter, som truede det med at bukke under for presset hvert øjeblik, det skulle være.
Et sting af smerte skød igennem min hånd, da jeg greb fastere om en takket sten. Endnu et hul, endnu en stribe blod, der flød ned og ramte mit ansigt.
Med et støn af anstrengelse skubbede jeg mig længere op ad klippevæggen og forsøgte at placere foden på et klippefremspring. Det kostede mig flere af mine kræfter end jeg havde regnet med, og i et panisk øjeblik mærkede jeg den frie luft under min ustøttede fod. Med et enormt, ubehageligt sug i maven klamrede jeg mig ind til klippen og mærkede med en bitter smag i munden ironien over den sidste tanke. ’Den frie luft under mine fødder’. Var det ikke det, jeg var kommet her for?
Mit hjerte hamrede og de stivfrosne, svedige muskler sitrede for hvert tag, men jeg fortsatte. Jeg havde svoret, at jeg ville klare det.
Mit åndedræt blev til stadighed heftigere i den tynde bjergluft, det svimlede for mine øjne og kimede for mine ører. Det eneste jeg mærkede ud over den brændende smerte i alle mine kolde lemmer var det evige stirrende blik fra min bekymrede guide. Jeg ignorerede endnu engang hans insisterende, tavse bøn om at holde hvil for i nat.
Med en sidste kraftanstrengelse trak jeg mig op og forsøgte samtidig at svinge benet op på et lille fremspring. I samme øjeblik blev alt sort for mine øjne og en rasende flamme af smerte forbrændte hele min krop, med udspring i mit ben. Et rædselsslagent skrig blev flået fra min strube, og alt jeg mærkede var hvordan den kolde, unådige bjergluft greb om mig, fangede mig i sit jerngreb og trak mig ned, ned, ned…

Info: I denne tekst var opgaven at arbejde med et plot. Vi fik først nogle forskellige faser historien kunne gennemgå, disse skulle vi udfyle og dernæst skrive en tekst (max 400 ord) ud fra punktet “Krise”. Faserne var som følger:

1) Hovedpersonen har et projekt.
2) En forhindring.
3) Forsøg på at overvinde forhindringen.
4) Krise
5) Foreløbig fiasko
6) Afslutning. Konflikten løses – ikke nødvendigvis happy end og gerne anderledes end forventet.

I min historie blev dette til:

1) Projekt: Den unge HP lever et trivielt, tærende liv med uddannelse til op over begge ører og krav fra alle omkring sig. Han søger noget nyt, spændende i livet, dropper ud af sine studier og beslutter at bestige et af bjerget Annapurna South. Hans mål er at tage et billede af en speciel fugl (en leiothrix lutea), gerne med bjergene i baggrunden, som bevis for sin bedrift.

2) Forhindring: Familien er stærkt imod hans spontane og irrationelle beslutning. Kæresten (og andre) er bekymret pga. hans skadede knæ og alt for høje ambitioner. Han selv har svært ved at gennemføre den træning han modtager i månederne op til, og både træner og læge foreslår ham at undlade at gennemføre det, da problemer mht. hans skade bliver alvor.

3) Forsøg på overvindelse af forhindring: Han forsøger at gøre alt hvad han kan for at få genoptrænet sit ben, modtager forskellig lægehjælp og kæmper for at komme i form til opgaven. Familien er stadig meget imod det, men ikke desto mindre tager han af sted til Nepal og påbegynder projektet.

4) Krise: Bestigningen viser sig at være langt hårdere end han havde forventet og skaden i knæet slår igennem på et af de mest kritiske steder få kilometer fra toppen. Ved et uheldigt greb falder han og lander på et fremspring længere nede på sit dårlige ben, der nu er fuldstændig ubrugeligt.

5) Foreløbig fiasko: HP kan ikke bevæge sig og guiden kan ikke komme ned til ham. En helikopter bliver tilkaldt, men i mellemtiden kan HP blot ligge og vente og spekulere over sin egen fiasko.

6) Afslutning: HP opdager fuglen og på trods af sine utrolige smerter i benet kæmper han sig videre op ad klippen for at tage billedet af den. Det lykkedes ham at finde en lille afsats, hvor fuglen står med bjergene i baggrunden, og han formår at tage det famøse billede.

Reklamer

En kommentar to “Climbing my mountain”

  1. […] der selv skriver meget. Jeg har valgt at kalde projektet for “Purna-rejsen” efter “Climbing my mountain”, der jo som bekendt handler om bestigningen af bjerget Annapurna South, og parallellen var bare for […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: