Hulen

Kopi af 23. Åkander

Dryp. Dryp. Dryp. Dryp.
Jeg pjaskede gennem vandpytterne med min gule regnhætte trukket godt op om ansigtet. Store tunge regndråber faldt på hætten og lavede en hul, dump lyd for mine ører. Mit blik var sløret, himmel og jord stod i et foran mig. Det eneste, jeg kunne skelne, var konturerne af en skov foran mig, og et stille smil bredtes på mine læber. Alle mennesker omkring mig fór i den modsatte retning, skjulte sig under store paraplyer og styrtede hjem til en varm pejs og tørt tøj.

Jeg vippede hætten bagover og mærkede det kolde vand skylle ned over mit ansigt og følte mig helt let om hjertet. Oven over mig så det næsten ud, som om regnen steg opad, ikke ned mod mig. Kun de hårde, kolde, rensende dråber vidnede om deres egentlige retning, og mindede mig om min egen. Jeg var på vej til Hulen. Nøglen til alt jeg havde ventet på i et helt år. Endelig tilgængelig for mine sanser.
Jeg satte farten op og styrede ind imod de høje grantræer. Da jeg var kommet i ly for regnen, så jeg mig et øjeblik tilbage på den hvide, tågede baggrund. Kun svagt kunne jeg skelne skikkelser, bygninger jeg aldrig havde været i og som ikke interesserede mig på nogen måde. Mit sorte pandehår faldt ned i øjnene og skjulte smilet i dem, da jeg fortsatte ind imod klarheden.
Bunden var mosbegroet og behageligt svampet, og uden at tænke videre over det lod jeg regnfrakken glide af mine arme. Hårene på min krop rejste sig ved det pludselige skift i temperatur, men jeg mærkede det ikke selv. Hele mit fokus var rettet fremad, ind i skoven.
Overalt omkring mig stod nåletræer, dækket af svampe, kviste og smådyr. Jeg vandrede som så ofte fascineret gennem skoven til jeg nåede Hulen. Den var præcis, som jeg huskede den fra sidste forår, blot vådere. Overdækket med mos, lav og dyrespor af forskellig art.
Jeg satte mig på hug ved hulens indgang og mærkede den skarpe stank derinde fra. Mit hjerte bankede heftigt, som truede det med at råbe op og afsløre mig hvert øjeblik, det skulle være. Derinde fra lød varige snorkelyde, en betryggende besked om, at der endnu var ro på. Jeg gik en smule væk og satte mig på knæ bag en busk i nærheden. Og ventede.
Efterhånden som minutterne passerede, holdt regnen op og solen gik sin gang over himlen. Insekter svirrede om mit ansigt, men jeg ignorerede dem. Og snart betalte min tålmodighed sig.
Langsomt trådte en lille, brun bjørneunge frem fra hulens indre. Den gik forsigtigt frem, stak hovedet ud og så sig om. Bjørnen rynkede svagt på næsen og vendte sig, da en af dens søskende dukkede op ved dens side. De to unger stod ubeslutsomt i åbningen og forsøgte at forstå den verden, der omgav dem. To mere kom tumlende ud, og jeg mærkede en kriller i maven ved synet af de små. Det var helt utroligt. Endelig fornemmede jeg bevægelse bagerst i hulen, og inden længe viste moderen sig, stor, stærk og formentlig sulten efter det lange vinterhi. Hun hævede snuden og målte området for eventuelle fjender, da hun endelig opdagede mig. Jeg holdt vejret, og mit hjerte hamrede som en gal. Tiden stod stille, jeg ventede kun på hendes reaktion. Det var tydeligt, jeg var magtesløs nu.
Hun blinkede en enkelt gang med sit mørke blik før hun ledte ungerne i en anden retningen om bag hulen, og forsvandt snart ud af syne.
Jeg blev siddende tilbage, fastfrosset i min stilling. Jeg havde fået nøjagtig hvad jeg var kommet efter. Og langt mere til.

Info: Ved denne tekst gik opgaven primært ud på at få sat kursisterne i gang ved at give os nogle ord vi skulle inkludere i en lille 15-minutters tekst. Ordene var: Skov, gul, nøgle, råbende, negl, stank, hjertebanken, kuffert og mindst 6 af dem skulle bruges.

Inspirationssang: Chihiro og heksene soundtrack, “One Summer’s day” af Joe Hisaishi

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: